Actualitate

VIDEO/ A crezut că va trece neobservat. Un conațional a încercat să transporte ilegal în România două mii pachete de țigări

Angajații postului vamal Sculeni au deconspirat planul unui conațional de a transporta ilegal peste frontieră 2 000 de pachete de țigări. Astfel, cazul a fost înregistrat în această dimineață, 20 septembrie, transmite Deschide.md.

La pista de control pe sensul de ieșire a autoturismelor de la postul vamal Sculeni (PVFI, rutier), s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model „Volkswagen Passat”, ce intenționa să ajungă în România. În calitate de șofer era un bărbat cu dublă cetățenie (MD/RO), în vârstă de 35 ani, care a comunicat controlului vamal că nu are nimic de declarat.

Funcționarii vamali au supus scanării mijlocul de transport, unde în urma vizualizării imaginelor au fost depistate lucruri suspecte. Astfel, funcționarii vamali, în conlucrare cu polițiștii de frontieră, au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, iar ca rezultat, în portbagajul autoturismului în locul destinat pentru instalația GPL – au fost depistate 2 000 pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al R. Moldova, ascunse în vederea transportării ilicite.

Astfel, potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al Republicii Moldova, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *