Social

VIDEO. Afacere cu droguri, deconspirată de polițiști. Un bărbat – reținut pentru 72 de ore

Un grup infacțional specializat în comercializarea substanțelor narcotice în proporţii mari, a fost deconspirat de oamenii legii. Suspecții, trei bărbați de 41, 50 și 67 de ani, originari din raionul Cahul, în scop de comercializare, au pus în circulație droguri de tip marijuana.

Astfel, în scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților au fost efectuate cinci percheziții la domiciliile acestora.

„Polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 2 kg de marijuana, obiecte special adoptate pentru mărunțirea masei vegetale, un aparat artizanal din sticlă din polimer preconizat pentru consumul substanțelor narcotice, un cântar electronic de scară mică, o armă de foc de model necunoscut, precum și mai multe borcane din sticlă și pachete de tip zip-lock în care suspecții păstrau substanțele narcotice. Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 490 000 lei”.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală, unul dintre suspecți a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar ulterior i-a fost aplicată măsura preventivă de arest pe un termen de 30 zile de către Judecătoria Cahul. Ceilalți doi suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora în scop de înstrăinare.

Conform legii penale, bărbații  riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *