Actualitate

VIDEO/ Ambasadorul Rusiei sugerează României să-și ia adio de la Tezaur

Cei care nu vor să-l asculte pe ministrul de externe Serghei Lavrov, ajung să-l asculte pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat, miercuri, ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, în cadrul unei conferințe de presă.

Diplomatul a răspuns astfel, cu o glumă de rit sovietic, întrebărilor legate de reacția Moscovei dacă cererile de garanții de securitate nu vor fi satisfăcute de către Occident. Kuzmin nu s-a abătut de la retorica din ultimele zile a Kremlinului, reluând punctele principale ale acesteia inclusiv când a venit vorba de mai particulara problemă a scutului anti-rachetă de la Deveselu.

„Nu cred că este o noutate să vă reamintesc faptul că stabilitatea strategică se bazează pe paritatea potențialului militar al celor două tabere”, a punctat responsabilul rus de la București.

Potrivit acestuia, instalația din România diminuează potențialul de ripostă al părții adverse, amestecând aici în discuție faptul că doctrina militară americană prevede lovituri nucleare preventive. Totodată, a mai afirmat oficialul rus, la Deveselu pot fi folosite lansatoare ajustate „ușor” și „repede” în scopuri strategice, inclusiv pentru rachete de croaziere de tip Tomahawk.

Precum superiorii săi de la Moscova, Valeri Kuzmin a respins în bloc asigurările de lung parcurs, date constant de către SUA, NATO și România, privind natura defensivă a instalației anti-rachetă de la Deveselu. Și, decretând că ceea ce spun Bucureștiul și Washingtonul nu au legătură cu realitatea, Valeri Kuzmin a anunțat, miercuri, că nici nu are sens ca Rusia să verifice terenul – instalația de la Deveselu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *