Actualitate

VIDEO/ Anthony Blinken: „Salutăm statutul R. Moldova de țară-candidat la UE, un rezultat remarcabil al eforturilor depuse de țară”. Ce teme au fost discutate

Procesele democratice din Republica Moldova și realizarea reformelor necesare pentru aproprierea ireversibilă a țării noastre de UE vor fi susținute în continuare de SUA. Declarația a fost făcută de secretarul de stat american, Anthony Blinken, la întrevederea cu prim-ministra Natalia Gavrilița, potrivit ProTV.

„Salutăm statutul Republicii Moldova de țară-candidat la UE, un rezultat remarcabil al eforturilor depuse de țară. Vedem un Guvern cu o agendă puternică de consolidare a democrației, combatere a corupției și asigurare a securității energetice – toate domenii pe care Statele Unite le susține plenar”, a declarat Blinken.

De asemenea, Natalia Gavrilița a mai vorbit cu secretarul de stat americat și despre acțiunile întreprinse pentru implementarea reformelor în justiție, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor statului, dar și despre asistența necesară în implementarea reformelor în domeniile strategice.

„Muncim pentru a continua procesul de modernizare a țării și pentru a implementa agenda europeană a Republicii Moldova, urmare a deciziei de acordare țării noastre a statutului de candidat de aderare la Uniunea Europeană. Acum, avem o responsabilitate și mai mare față de cetățenii noștri care aspiră să facă parte dintr-un spațiu al păcii, stabilității și al familiei statelor UE”, a mai declarat Natalia Gavrilița.

De asemenea, Anthony Blinken a remarcat suportul pe care l-au demonstrat oamenii și familiile din Reăublica Moldova pentru refugiații din Ucraina și s-a expus asupra necesității de a susține autoritățile de la Chișinău în gestionarea crizei umanitare și alimentare.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.