Externe

VIDEO. Armata SUA publică momentul în care drona americană este doborâtă de avionul rusesc

Comandamentul militar american în Europa a declasificat şi publicat o înregistrare video a unei întâlniri, marţi, între un avion american fără pilot de tip MQ-9 Reaper şi avioane ruse de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) la Marea Neagră, relatează CNN.

Această înregistrare video surprinde momente critice ale întâlnirii, în zbor, care a durat 30-40 de minute, potrivit Pentagonului.

Menționăm că marți, o dronă americană s-a prăbușit în Marea Neagră, în apropiere de Crimeea anexată. Potrivit Washingtonului, acest lucru s-a întâmplat după o coliziune cu un avion de vânătoare rusesc, deși Moscova susține că nu a existat niciun contact fizic între cele două aeronave.

Un oficial al administrației americane a declarat pentru NBC News că are dovezi că președintele Vladimir Putin a aprobat personal interceptarea. Alți oficiali au refuzat să dea detalii și au vorbit doar despre ”cel mai înalt nivel” de luare a deciziilor.

Rușii ar fi recuperat drona

Postul de televiziune american ABC News a relatat, citând un oficial american neidentificat, că rușii ar fi recuperat resturi de la drona MQ-9 Reaper care a căzut marți în Marea Neagră.

Jurnaliștii nu au oferit alte detalii, inclusiv ce părți ale avionului ar fi putut cădea în mâinile armatei ruse.

Marți, o înregistrare audio apărută în interceptările rusești a arătat că unele persoane vorbeau în limba rusă despre ridicarea de pe fundul mării a unor resturi ale dronei doborâte. În special, se susține că a fost recuperată o ”carcasă a motorului cu combustie”. Această informație nu a fost confirmată oficial.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, a declarat că, potrivit informațiilor sale, partea rusă nu a reușit să pună mâna pe rămășițele dronei.

La rândul său, Mark Milley, șeful Statului Major interarme al SUA, a declarat că armata americană a luat toate măsurile necesare pentru a elimina software-ul dronei, astfel încât rușii să nu poată obține informații clasificate dacă vor reuși să ridice resturile aparatului.

”Suntem destul de încrezători că tot ceea ce a fost acolo nu mai are valoare”, a declarat Milley.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *