Finanţe

(Video) Au “spălat” un MILION de lei prin intermediul băncilor din R. Moldova

Potrivit Centrului anticorupţie, un membru al grupării, cetăţean al R. Moldova a fost reţinut, ieri, în flagrant delict, în momentul în care a ridicat în jur de 1.000 dolari de pe un cont bancar. Acesta era student şi a fost încătuşat la una din instituţiile de învăţământ superior din ţară.  

Potrivit informaţiilor preliminare, tânărul ar fi utilizat buletine de identitate, cu semne evidente de falsificare, ca să ridice în numerar, prin intermediul sistemelor de transferuri rapide de plată, mijloace băneşti însuşite de la cetăţeni străini, inclusiv ai Statelor Unite. S-a stabilit că până în prezent gruparea transnaţională ar fi legalizat active financiare obţinute din diferite tipuri de infracţiuni, inclusiv cibernetice, în valoare de peste un milion de lei.

Procuratura Anticorupţie a pornit urmărirea penală în privinţa săvârşirii infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, prevăzută de art. 243 al Codului Penal. Pedeapsa pentru acest gen de infracţiune este de la 5 până la 10 ani de închisoare.

Sursa Video: CCCEC
Timpul.md (N.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *