Externe

VIDEO. Civilii din Herson plâng de bucurie când văd primul jurnalist în orașul recucerit de trupele Ucrainei

Corespondentul televiziunii britanice Sky News, Alex Rossi a fost întâmpinat de locuitorii din Herson în lacrimi, mulțumindu-i și strângându-i mâna, confundându-l cu un militar ucrainean.

Corespondentul televiziunii britanice Sky News, Alex Rossi pare a fi primul jurnalist care ajunge în orașul recucerit de Armata Ucrainei după ce ocupanții ruși s-au retras, transmite Hotnews.

Mai mulți civili ucraineni cu ochii în lacrimi care fluturau steaguri la periferia orașului Herson îi mulțumeau jurnalistului, care purta cască, vestă antiglonț și haine de culoare kaki, specifice trupelor armate.

Oamenii erau foarte bucuroși să îl vadă, l-au strâns în brațe și i-au mulțumit necontenit. După ce jurnalistul le-a spus că este de la televiziunea britanică, locuitorii au fost la fel de încântați, mai ales că Regatul Unit a ajutat foarte mult Kievul, fostul premier Boris Johnson fiind foarte iubit de ucraineni.

Pentru Rusia, eliberarea orașului Herson a marcat cea mai gravă înfrângere pe câmpul de luptă, după ce Ministerul rus al Apărării a declarat că Moscova a retras aproximativ 30.000 de soldați.

Retragerea are loc la șase săptămâni după ce președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat “anexarea” Hersonului și a altor trei regiuni în cadrul unei ceremonii de mare amploare la Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *