Eveniment

VIDEO: CONTRABANDĂ CU CĂRUȚA

Cazul s-a produs în noaptea de 19 februarie, când echipa mobilă aflată în misune de serviciu, pe linia desfășurării unei acțiuni specifice de combatere a traficului de țigări și migrației ilegale a observat trei persoane, care se deplasau cu un atelaj hipo spre frontiera moldo-română.

La somația inspectorilor de frontieră să oprească pentru verificări, persoanele au încerat să fugă, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare, executând un foc de avertisment în plan vertical.

În urma verificării mijlocului de transport s-a constatat prezența a 13200 pachete de țigări de diferite mărci de proveniență autohtonă, ambalate în mai multe colete. Totodată, fiind conduși la sediul sectorului, cei trei au declarat că intenționau să treacă țigările peste râul Prut cu ajutorul unei bărci gonflabile, ulterior, acestea urmau să fie preluate de alți indivizi pe celălalt mal al Prutului.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 19 și 25 ani, au fost reținuți pentru tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste hotarele Republicii Moldova.

Cazul este cercetat pentru calificarea faptei, stabilirea exactă a circumstanțelor și transmiterea cauzei în instanța de judecată pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun, întreaga cantitate de țigări fiind ridicată în vederea confiscării.

 

Sursa: border.gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *