CSI / RusiaInternațional

VIDEO. Coreea de Nord l-a primit pe Șoigu pe covorul roșu. „Susținem total” Rusia

Coreea de Nord l-a primit cu covorul roşu pe ministrul rus al Apărării Serghiei Şoigu, într-o „atmosferă de bun venit călduroasă”, scrie miercuri, 26 iulie, presa de stat-coreeană, iar delegaţii ale Moscovei şi Beijingului urmează să asiste joi, 27 iulie, la comemorarea a 70 de ani de la armistiţiul Războiului Coreei de la 27 iulie 1953, primele vizite oficiale de la declanșarea pandemiei, relatează AFP. Astfel, cele două țări intenţionează să-şi consolideze cooperarea în domeniul apărării.

Imnul naţional rus a răsunat pe Aeroportul Internaţional din Phenian, la primirea lui Serghei Şoigu şi a delegaţiei ruse, marţi seara, potrivit agenţiei centrale de presă coreeană KNCA.

„Steagurile Republicii Populare Democratice Coreea şi Federaţiei ruse fluturau pe catarge, iar Gărzile de Onoare ale Armatei Populare Coreene (APC) s-au aliniat în faţa terminalului”, potrivit KCNA.

Menționăm că Şoigu a fost primit de către ministrul nord-coreean al Apărării Kang Sun Nam. Nord-coreeni şi-au expirmat „susţinerea totală” faţă de armata şi poporul ruse, „care luptă pentru a apăra drepturile suverane, dezvoltarea şi interesele ţării lor”, potrivit sursei citate.

Rusia, aliata istorică a Coreei de Nord

Miercuri, Șoigu a depus jerbe de flori la Monumentul Eliberării din Phenian, potrivit RT.

Rusia, o aliată istorică a Coreei de Nord, este una dintre puţinele ţări care întreţin relaţii amicale cu Phenianul. Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un şi-a exprimat susţinerea faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, căria i-a furnizat obuze şi rachete, acuză Washingtonul.

Rusia şi Coreea de Nord intenţionează să-şi consolideze cooperarea în domeniul apărării, a declarat miercuri Şoigu, după discuţiile purtate cu omologul său nord-coreean, potrivit Reuters şi AFP.

„Am convingerea că discuţiile de astăzi (miercuri) vor contribui la consolidarea cooperării între instituţiile noastre de apărare”, a afirmat Şoigu în declaraţii publicate de Ministerul Apărării rus, calificând Coreea de Nord drept un „partener important” pentru Moscova.

„Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) este un partener important al Rusiei, cu care suntem legaţi de o graniţă comună şi o istorie bogată de cooperare”, a afirmat acesta, citat într-un comunicat de ministerul său.

În jurul unei mese, Șoigu, i-a transmis omologului său nord-coreean că doreşte „consolidarea cooperării în domeniul apărării” între Rusia şi Coreea de Nord, un „stat prieten”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *