CSI / RusiaRăzboiUcraina

„Este exact ca în Las Vegas”: Cel puțin unul din 10 soldați ruși se droghează pe frontul din Ucraina – VIDEO

Cel puțin unul din zece soldați ruși aflați în Ucraina consumă droguri, în timp ce rețelele de trafic de droguri se întind până pe linia frontului, scrie site-ul de știri Verstka, lansat de către jurnaliști independenți, potrivit analistului militar Chris Owen, transmite Hotnews.ro.

Curierii furnizează narcotice direct pe linia frontului, iar Armata rusă este conștientă de problemă, dar nu pare să facă mare lucru în privința ei.

Verstka relatează ce tipuri de droguri folosesc soldații Rusiei din Ucraina, de la canabis, „sare de baie” (alfa-PVP, cunoscută și sub numele de flakka în Occident), mefedronă și amfetamine.

Soldații spun că drogurile sunt ușor de obținut: „este exact ca în Las Vegas”, spune unul.

„Ei le folosesc de plictiseală”, spune un soldat. “Războiul este atunci când aștepți mereu ceva, te rogi din când în când să dispară. Când fumam sare în buncăr, nu mi-a păsat de o posibilă trădare [paranoia]. Plictiseala este mult mai rea”.

Mulți soldați folosesc canabis cu știința camarazilor lor, și chiar a comandanților lor, despre care se spune că nu prea le dă atenție. Un soldat spune: „Am tras iarbă de câteva ori. Nimic deosebit de interesant, am tras și m-am întins să mă uit la un film”.

Alții folosesc droguri pentru a încerca să facă rațiile armatei mai gustoase. „Sub influența sării, părea chiar gustoasă. … Chiar și țigările militare erau destul de bune, deși atunci când erai treaz, era mai bine să culegi floarea soarelui de pe un câmp minat și să le fumezi – era mai util.”

Drogurile sunt furnizate și adesea produse de ucrainenii care trăiesc în teritoriile ocupate.

Cine sunt furnizorii de droguri?

Curierii duc drogurile chiar în prima linie, deși percep prețuri mari, având în vedere riscul de a fi atacați.

Unii ucraineni s-au apucat de cultivarea macului și a canabisului pe pământul lor pentru a furniza droguri ocupanților ruși.

După cum spune un soldat contractual: „Când vedem astfel de curți în timpul [operațiunilor] de curățare, ardem totul acolo deodată”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *