CSI / RusiaRăzboi

VIDEO. Evacuarea rusească: Ocupanții din Herson au furat un trenuleț pentru copiii

O înregistrare video, apărută pe rețelele de socializare arată că autoritățile de ocupație rusești din Herson au apelat la un trenuleț pentru copii în timpul procesului de evacuare a populației civile.

Însă, în trenuleț nu este văzut niciun pasager, motiv pentru care Dmitri, fondatorul cunoscutului site War Translated, notează că rușii l-ar fi furat de fapt, transmite Hotnews.

Autoritățile de ocupație instalate de ruși în Herson au cerut Moscovei încă de pe 13 octombrie evacuarea regiunii.

„Noi am sugerat ca toţi locuitorii regiunii Herson care doresc să se protejeze de loviturile de rachete (ucrainene) să poată pleca în alte regiuni” ruse, a transmis pe Telegram şeful administraţiei de ocupaţie regionale, Vladimir Saldo, totodată îndemnându-i pe rezidenți să își ia copiii și să plece.

A doua zi adjunctul său, Kirill Stremousov, a încercat să prezinte evacuarea regiunii drept un „concediu de odihnă” în Rusia pentru locuitorii săi.

Primele imagini cu evacuarea civililor din această regiune ucraineană aflată în sudul țării au apărut pe 19 octombrie, autoritățile de ocupație afirmând că vor să „relocheze” 60.000 de locuitori în 6 zile.

În evaluarea sa de pe 28 octombrie privind evoluția conflictului din Ucraina, Institutul pentru Studiul Războiului nota că autoritățile de ocupație rusești au început să accelereze evacuarea Hersonului în condițiile situației incerte de pe front.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *