Social

VIDEO. În centrul localității Copceac – depistate peste 155 de obiecte explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial

În centrul localității Copceac, raionul Ceadîr Lunga, au fost identificate peste 155 de obiecte explozive, proiectile de artilerie, grenade de mână, bombe de aruncător și cartușe. Echipa de deminare a Brigăzii infanterie motorizată „Dacia” a activat în zonă în perioada 02 – 08 decembrie și au stabilit că munițiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și prezentau pericol pentru populație, scrie Vocea Basarabiei.

Ulterior, obiectele explozive au fost transportate și distruse în condiții de maximă securitate.

De la începutul anului curent, geniştii Armatei Naţionale au executat peste 170 de misiuni de deminare, neutralizând 649 de obiecte explozive de diferite tipuri și peste 13 mii de cartușe.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale.

În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *