Externe

VIDEO. Lansatorul antitanc american BGM-71 TOW a ajuns pe frontul din Ucraina

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată în premieră că lansatorul antitanc american BGM-71 TOW a ajuns pe frontul din Ucraina, scrie Hotnews.

„După o așteptarea îndelungată și o grămadă de înregistrări video de la poligoanele de instruire putem acum confirma în cele din urmă că legendarele arme antitanc americane BGM-71 TOW au ajuns în Ucraina”, notează administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, precizând că filmarea a fost desfășurată în sudul țării.

Astfel, în înregistrare se poate observa că lansatorul antitanc a fost montat pe un vehicul Humvee, de asemenea primit de ucraineni din partea SUA.

Iar o altă filmare distribuită pe rețelele de socializare de soldații ucraineni luna trecută a arătat cum aceștia au folosit un lansator Javelin montat tot pe un Humvee pentru a distruge un blindat rusesc într-o lovitură 100% cu echipament militar american.

Statele Unite ale Americii au furnizat Ucrainei faimoasele sale vehicule Humvee ca parte a unuia dintre primele pachete de asistență militară pe care Joe Biden le-a anunțat după declanșarea invaziei rusești pe 24 februarie.

Deși numărul exact al Humvee-urilor americane ajunse în Ucraina nu este cunoscut, se crede că el se ridică la câteva sute de vehicule. Administrația de la Washington a inclus vehicule Humvee și în pachetul de asistență militară pregătit la jumătatea lunii trecute, după atacurile masive cu rachete lansate de ruși împotriva Kievului și a altor orașe ucrainene importante pe 10 octombrie, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *