Social

VIDEO. Mesajul Maiei Sandu de Ziua Națională a României: „Astăzi, de 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România”

„Astăzi, de 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume, și să împărtășim de ce iubim România”, a declarat Maia Sandu de Ziua Națională a României.

„România este iubită în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării la Uniunea Europeană. România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, și pentru istoria comună – o istorie a curajului și a luptei pentru libertate”, a scris șefa statului pe pagina de Facebook, transmite Jurnal.md.

În mesajul său video, șefa statului Maia Sandu a mai spus că „Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulțumim României că ne rămâne aproape”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. „… recunostinta fata de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume” – ce inaltator! Mi-am sters tocmai o lacrima si mi-am suflat mucii, de miscare. Desi suna cam asa ca „romanii” nu sunt aceeasi cu moldovenii, dar nici invers. Si „acasa”, adica in Romania, deci cu alte cuvinte, Basarabia nu e „acasa”, ci „in lume”. Cine nu intelege unde vrea sa bata dna. Sandu, e ori un visator, ori un prost. Un singur lucru mai trebuie elucidat: ce se intelege prin „istorie comuna”? Cred ca acest termen n-a trebuit cautat prea adanc in rafturile colbuite ale stalinismului, pana s-a gasit, pastrat fiind chiar langa omologul sau clasic: „poporul moldovenesc”.

  2. Doamnă Președintă, sunteți vectorul de imagine al Basarabiei dar v-ați exprimat doar politically correct. Dar, în situația actuală, când Rusia v-a întors spatele și România este tot mai prezentă în sprijinul Moldovei,ar trebui să vă dați girul mai vizibil în mobilizarea factorilor de putere(parlament, guvern, asociații neguvernamentale etc) în direcția Unirii.

  3. „… recunostinta fata de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume” se traduce cam așa:
    Recunoștință pentru pomana permanentă ce o dă România respublicii pobediste molotova, ceea ce face ca eu să fiu prîșădintă și partidul meu (PAS) să aibă funcții și privilegii în „țara pluii”, unde nimic nu merge cum trebuie și nimic nu stă în picioare fără pomana externă. Uiti uăi moldovani ci mândrî prișidintî îs eu uăi…
    Mândria=prostia, rânza moldovinistî și educația sovieto-moscălească continuă să facă ravagii în clasa politică și în societatea moldovenească. Iar imperiul roșu stă atent la cotitură… Atenție mare moldoveni! Ceea ce vă doriți poate întâmpla mai repede decât vă imaginați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *