Actualitate

VIDEO/ Ministrul Apărării din România: Americanii au sosit. Suntem pregătiți pentru orice situație

Administraţia Biden a decis transferul a aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina.

„În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa. Au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști, care pregătesc această încartiruire viitoare a trupelor, deci au sosit deja în România”, a declarat Vasile Dîncu.

Acesta a adăugat că alături de specialiștii români în logistică, soldații americani se ocupă în aceste zile de pregătirea sosirii în țară a celorlalte trupe.

„Asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”.

Cât despre verificarea buncărelor, a explicat că se face în fiecare an, în mod regulat.

„Știm exact, suntem pregătiți pentru orice situație. În fiecare an există un anumit calendar pentru această inspecție. Împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am discutat asta, inspecția se face regulat. Cele mai multe cred că aparțin de MAI, cele de protecție civilă, pentru cazuri de cataclism, situații de criză. Din perspectiva noastră, din MApN, acest lucru s-a făcut în ultimii ani foarte serios”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *