CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. „Mult noroc!”: Cum ironizează armata ucraineană „tancul singuratic” scos la defilare în Piața Roșie de ”Ziua Victoriei”

Armata ucraineană a publicat o înregistrare video în care ironizează apariția la parada din Piața Roșie de Ziua Victoriei a unui singur tanc rusesc, un T-34 din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, imaginile cu acesta declanșând un val de ironii pe rețelele de socializare.

„Am urmărit cu mare interes parada de astăzi a Rusiei de ”Ziua Victoriei”, a notat ministerul ucrainean al Apărării într-o postare distribuită marți noaptea târziu, adăugând acesteia „tributul” ucrainenilor: o înregistrare video cu tancul în care imaginile video sunt juxtapuse pe melodia „All by Myself” a interpretului american Eric Carmen.

Înregistrarea a fost de asemenea editată pentru a aminti de videoclipurile promoționale clasice ale filmelor de la Hollywood din urmă cu mai multe decenii.

Apariția unui singur T-34 în fruntea coloanei blindate scoasă la defilare în Piața Roșie a stârnit numeroase comentarii acide pe platformele social media în contextul în care armata rusă a suferit pierderi uriașe în războiul din Ucraina pe care Vladimir Putin l-a declanșat în 2022.

Chiar încheierea videoclipului publicat de armata ucraineană – partea în care tancului i se urează „mult noroc” – pare să facă referire directă la glumele unor internauți care au sugerat că vechiul T-34 va fi trimis pe front imediat după încheierea defilării.

Deși în mod tradițional coloana de blindate a Rusiei de la parada de Ziua Victoriei este deschisă de tancuri T-34 datorită rolului lor covârșitor în înfrângerea armatei germane în al Doilea Război Mondial, anul acesta armata rusă a scos un singur astfel de vehicul la defilare iar alte modele mai noi au lipsit cu desăvârșire.

O analiză independentă a arătat că la parada de marți armata rusă a scos la defilare 51 de vehicule militare, aproximativ un sfert din numărul celor prezente în anii anteriori lansării invaziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *