Actualitate

VIDEO/ Plîngău despre arestul celor cinci foști deputați: Este o justiție selectivă

 Dinu Plîngău, spune că dosarul ex-deputaților care și-au părăsit fracțiunea parlamentară, aderând ulterior la altă entitate politică este unul care lasă lor de interpretări.

Politicianul se întreabă de ce o astfel de atitudine din partea oamenilor legii nu se aplică și în cazul foștilor deputați liberal-democrați care s-au alăturat echipei PDM, asigurându-i o majoritate confortabilă în Parlament.

„Salut activitatea procurorilor, dar sunt unele întrebări care necesită răspuns. De ce doar comuniștii? PLDM-iștii au fost mai mulți și, după cum se vorbește, s-au vândut mult mai scump decât cei din PCRM. Problema e că unii transfugi PLDM ocupă și acum funcții importante în stat, respectiv procurorii ar trebui să bată în ușa lor primii, pentru că ei dețin funcții în stat. Este vorba despre o justiție selectivă, dacă i-ați luat pe cei care s-au vândut ca la piață, și ulterior au uzurpat puterea în stat, de ce nu sunt trași la răspundere și ceilalți, care la fel, au participat la acele acțiuni”, a spus Plîngău, în cadrul unei emisiuni.

Vă amintim că la data de 4 februarie, 5 foști deputați, învinuiți de îmbogățire ilicită, au fost plasați în arest. Este vorba despre Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu au fost arestați pentru 30 de zile, iar Violeta Ivanov – pentru 20 de zile. 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *