CSI / RusiaRăzboi

VIDEO. Prăbușirea unui Su-25 rusesc în Marea Azov, surprinsă de turiști aflați la plajă. Ce problemă invocă armata rusă

Un avion Su-25 al forțelor aeriene ruse s-a prăbușit luni în Marea Azov, în apropierea orașului de graniță Eisk aflat în regiunea Krasnodar, relatează TASS, citând autoritățile locale, potrivit Hotnews.

„Un avion Su-25 s-a prăbușit în apele Mării Azov. Potrivit serviciilor de urgență din regiunea Eisk, în jurul orei 15:00 au fost primite informații că un avion Su-25 s-a prăbușit în apropiere de coastă. Nu au fost înregistrate victime sau pagube ca urmare a incidentului”, afirmă administrația regională din Krasnodar într-o postare făcută pe rețele de socializare.

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video cu momentul, filmată de turiști aflați pe plajă, imaginile confirmând că pilotul a reușit să se catapulteze înainte de prăbușirea aeronavei fără pilot.

O înregistrare video separată arată că în zonă a ajuns un elicopter de salvare, autoritățile regionale afirmând ulterior că pilotul a fost scos din apă și este teafăr. Districtul Militar Sud al Rusiei afirmă că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament din cauza unei defecțiuni la motor, potrivit informațiilor preliminare.

Orașul Eisk se află de partea opusă a Mării Azov de orașul Mariupol, aflat sub ocupație rusească din luna mai a anului trecut, când ultimii apărători ucraineni de la uzina Azovstal s-au predat.

Rusia a pierdut în accidente aviatice mai multe aeronave Su-25 și alte modele de la începerea războiului din Ucraina, ridicând semne de întrebare cu privire la mentenanța avioanelor sale militare și pregătirea piloților.

Cel mai grav dintre aceste accidente a avut loc în data de 19 octombrie a anului trecut, când un avion Su-34 s-a prăbușit într-o clădire rezidențială din Eisk, oraș cu o populație de aproximativ 83.000 de locuitori.

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut atunci viața și alte 19 au fost rănite. Ministerul rus al Apărării afirma și atunci că prăbușirea a fost provocată de o problemă cu motorul aeronavei.

Autoritățile ruse nu au oferit explicații privind motivele pentru care un avion de luptă zbura deasupra unei zone civile puternic populate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *