Actualitate

VIDEO/ Reacția Ucrainei, după ce Duma de Stat a votat recunoașterea republicilor separatiste Donețk și Lugansk

Kievul va considera recunoașterea, de către Duma de Stat de la Moscova a independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, drept retragerea Rusiei din Acordurile de la Minsk, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, într-un briefing de presă.

„Dacă se ia o decizie de recunoaștere (a autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugans – n.r.), Rusia se va retrage de facto și de jure din acordurile de la Minsk, cu toate consecințele aferente. Am avertizat deja partenerii noștri despre această poziție”, a precizat șeful diplomației de la Kiev.

Duma Rusiei a trimis o solicitare către Vladimir Putin, prin care solicită recunoașterea republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Decizia a fost aprobată astăzi, de către deputați.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că o parte din trupele poziționate la granița cu Ucraina se întorc la bazele lor, după încheierea unor exerciții militare.

„Unitățile din raioanele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *