InternaționalRăzboi

VIDEO/ Rușii au atacat peste noapte centrala nucleară Pivdennoukrainsk din regiunea Nikolaev: „Nu s-au înregistrat victime”

Ocupanții ruș au lovit în primele ore ale zilei de luni, 19 septembrie, centrala nucleară Pivdennoukrainsk din regiunea Nikolaev, sudul Ucrainei, dar reactoarele acesteia nu au fost avariate și funcționează normal, a transmis compania nucleară de stat ucraineană Energoatom, potrivit Reuters.

La 300 de metri de la reactoare a avut loc o explozie și a avariat clădirile centralei la scurt timp după miezul nopții, a precizat Energoatom într-un comunicat.

De asemenea, atacul a avariat o centrală hidroelectrică din apropiere și liniile de electricitate.

„În prezent, toate cele trei unități de putere ale centralei nucleare PNPP (Pivdennoukrainsk) funcționează normal. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul personalului centralei”, a precizat Energoatom.

Totodată, aceasta a publicat două fotografii care arată un crater despre care a spus că a fost provocat de explozie. Într-una dintre imagini, un bărbat stătea în crater pentru a da o idee despre dimensiunea acestuia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că „invadatorii au vrut să tragă din nou, dar au uitat ce este o centrală nucleară. Rusia pune în pericol întreaga lume. Trebuie să o oprim înainte să fie prea târziu”.

În ultimele săptămâni, regiunea Nikolaev a fost supusă unui atac constant cu rachete de către ruși.

O altă centrală nucleară ucraineană, cea de la Zaporojie – care este cea mai mare din Europa și se află la aproximativ 250 km la est de cea din Nikolaev, a fost închisă la începutul acestei luni din cauza bombardamentelor rusești, ceea ce a provocat îngrijorări cu privire la un posibil dezastru nuclear.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *