Război

VIDEO. Rușii au bombardat sediul administrației regionale din piața centrală a orașului Herson, recent eliberat

Ocupanții ruși care au tras cu mai multe lansatoare de rachete, au lovit miercuri, 14 decembrie, clădirea administrației regionale din piața centrală a orașului Herson, recent eliberat din sudul Ucrainei, a declarat un oficial ucrainean de rang înalt, transmite Reuters.

Menționăm că Ucraina a recucerit orașul Hersonul de la ruși pe 10 noiembrie, provocând zile de sărbători în piața pe care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a vizitat-o câteva zile mai târziu pentru a saluta sfârșitul ocupației rusești în orașul din sudul țării invadate.

Soldații Kremlinului au bombardat Hersonul de pe partea opusă a râului Nipru, după ce au părăsit orașul și s-au retras de pe malul vestic al râului.

Kirilo Timoșenko, șeful adjunct al biroului prezidențial ucrainean, a declarat că două etaje ale clădirii au fost avariate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

De asemenea, el a postat imagini pe canalul său de Telegram care arată dărâmături lângă clădire și tavanul unui coridor din interior care s-a prăbușit. Unele ferestre par a fi sparte, deși structura clădirii părea intactă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *