Social

VIDEO. Șeful IGP, în contextul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene: „Acolo unde un mijloc de transport va sta parcat regulamentar, dar va împiedica cumva deplasarea delegațiilor, va fi strămutat din locația respectivă”

„Acolo unde un mijloc de transport va sta parcat regulamentar, dar acesta va împiedica cumva deplasarea delegațiilor, el va fi strămutat din locația respectivă. Persoana (n.r. proprietarul) nu va avea de suferit financiar”, a declarat șefului Inspectoratului General de Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în contextul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene, desfășurat la 1 iunie, în R. Moldova.

În cadrul unui briefing de presă transmis în direct pe Rlive.md, Cernăuțeanu a promis că „nici un mijloc de transport nu va fi ridicat dacă acesta nu va împiedica procesul de deplasare a delegațiilor oficiale”. De asemenea, șeful IGP susține că oamenii legii au reușit să comunice cu șoferii din oraș, fiindu-le explicate care sunt tronsoanele, arterele unde va fi interzisă parcarea mijloacelor de transport, potrivit Realitatea.md.

„Începând cu după amiaza zilei de astăzi vom avea un mod mai special de a ne deplasa spre locația care este dorită de noi, cetățenii din municipiul Chișinău în mod special. Îndemnăm ca toți chișinăuienii, înainte de a porni spre locația dorită, întâi de toate să se asigure că traseul pe care se deplasează este unul posibil deplasării.. să consulte traseele de alternativă, plasate pe pagina MAI, IGP, și care pot fi utile procesului nostru. În măsura posibilităților, să evităm încărcarea traseelor, dacă aceasta nu are o strigență și o urgență în acest proces. Este important să menționez că serviciile de urgență vor continua să activeze în regim obișnuit… Noi nu putem spune în ce zone vor fi concentrați cei mai mulți polițiști. Polițiștii vor fi amplasați acolo unde este necesar implicarea instituțiilor statului și nu doar. Noi nu vom abandona acele sarcini în raport cu ceilalți cetățeni pe alte segmente sau în alte locații. Totuși, poliția va fi în mare parte pe arterele principale, vorbim de bulevardul Ștefan cel Mare și bulevardul Dacia, bineînțeles acestea vor avea o încărcătură și responsabilitate mai mare pentru noi organele de forță ”, a menționat Cernăuțeanu.

Totodată, ședul IGP și-a cerut scuze de la cetățenii capitalei pentru disconfort și i-a îndemnat să dea dovadă în continuare de responsabilitate.

„Vreau să mulțumesc mult cetățenilor Republicii Moldova care au demonstrat înțelegere în raport cu noi forțele de ordine, chiar și la etapa de pregătire a acțiunilor care urmează să le desfășurăm la ziua de astăzi, mâine și în data de 2 iunie, atunci când pentru chișinăuieni a fost creat un disconfort în procesul de deplasare sau alte activități ordinare care trebuiau să le aibă. Îmi cer scuze pentru disconfortul creat, dar și mulțumesc pentru receptivitatea de care au dat dovadă toți cetățenii noștri… ”, a conchis el.

Vă amintim că Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, aproximativ 50 de oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *