Internațional

VIDEO/ Televiziunea rusă deliră: Mâna dreaptă a lui Kadîrov declară că soldații ceceni din Ucraina sunt „armata lui Isus”, acesta fiind musulman

Apti Alaudinov, comandantul forțelor cecene care luptă pentru Rusia în Ucraina și mâna dreaptă a lui Kadîrov, a lăudat războiul Ucrainei de către Vladimir Putin, și la numit „război sfânt” împotriva valorilor „satanice” ale Europei și Statelor Unite, precum și comunității LGBTQ, într-o aparție la televiziunea rusă de stat Russia 1 relatată de News Week.

Un clip cu remarcile sale a fost distribuit pe Twitter, duminică, de Julia Davis, editorialist pentru The Daily Beast și creatorul Russian Media Monitor. Cecenia, de unde provine Alaudinov, este o Republică Rusă aflată sub jurisdicția Moscovei. În comentariile sale, comandantul cecen l-a lăudat pe Putin pentru că s-a ridicat împotriva Occidentului și a NATO, pe care le descrie ca fiind diabolice. De asemenea, acesta l-a lăudat pe Putin pentru că a împiedicat progresul drepturilor LGBTQ în Rusia, susținând că lupta din Ucraina e un război împotriva acestei comunități.

„Acesta este un război sfânt despre care au vorbit sfinții și bătrânii noștri”, a afirmat Alaudinov, care a continuat spunând că îl laudă pe Dumnezeu pentru că trăiește în Rusia și că țara este condusă de Putin. „Este omul care a refuzat să accepte așa-zisele valori europene”, a adăugat comandantul cecen. „În realitate, acestea sunt valori sataniste care sunt impuse lumii întregi”, a spus el. Alaudinov a subliniat că este „recunoscător” că Putin urmează valorile „Celui Prea Înalt”, referindu-se la Dumnezeu: „Nu suntem sub steagurile LGBT și atâta timp cât el este în viață, nu vom fi sub acele steaguri”.

Totodată, acesta a declarat că democrația americană este „principalul dușman al omenirii” și a spus că SUA, Europa și NATO poartă în ele „tot ce este satanic” și că sunt „armata anti-Hristos”.

Cecenul a descris forțele sale care luptă cu Rusia împotriva Ucrainei și pe care le comandă direct drept „armata lui Isus”. Acesta de nenumărate ori l-a lăudat pe dictatorul Putin pentru că a făcut „ceea ce ar fi trebuit să facă țările islamice” luptând împotriva SUA și NATO. Alaudinov e musulman practicant și în discursul său a făcut referire foarte des la Dumnezeu. Kadîrov a trimis mii de militari ceceni să lupte în Ucraina alături de ruși și Alaudinov e comandantul acestor soldați pe front.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Pentru cine nu stie, Isus apare si in Coran . Pana la urma crestinismul, cultul musulman si cel mozaic nu se exclud , ca vechime cel mai vechi fiind cel mozaic iar religia crestina cea mai nou aparuta.

    1. Mai încearcă. Le-ai făcut puțin varză. Isus și Fecioara Maria apar în Coran în calitate de profeți. Cea mai nou apărută e religia musulmană, un fel de ghiveci cu de toate, Coranul având versete întregi copiate din Biblie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *