Internațional

VIDEO/ Turcia pregătește „operațiunea militară” în Siria. Locuitorii de la graniță au fost anunțați prin difuzoare

Locuitorii din regiunile turcești de la granița cu Siria au fost anunțați prin difuzoare despre începerea unei operațiuni militare împotriva forțelor kurde, transmite Newsweek.

Astfel, liderul turc va lansa în curând o operațiune militară și în nordul Siriei împotriva forțelor kurde: armata Ankara se va concentra inițial în zona Manbij și Tal Rifat pentru a o curăța de teroriști, a declarat Erdogan în timpul unui discurs adresat grupului parlamentar AKP.

De asemenea, președintele Turciei, a declarat după revenirea de la summitul de la Madrid că o operațiune militară în nordul Siriei ar putea fi declanșată în orice moment. Totodată, liderul turc a discutat despre „operațiunea militară” care începe în Siria cu Vladimir Putin.

Sultanul a adăugat însă că acțiunea militară se va extinde apoi în alte zone pentru a asigura o zonă la 30 km adâncime de granița dintre Turcia și Siria, potrvit sursei citate.

Zona este deja controlată parțial de Ankara, care protejează grupuri de oponenți ai președintelui sirian Bashar al-Assad, în timp ce forțele kurde siriene sunt prezente în alte zone ale regiunii, inclusiv în cele menționate astăzi, 17august, de președintele turc drept primele ținte ale armatei în operațiune anunțată.

Aceasta este a cincea operațiune militară turcească de peste graniță, reiterând intenția fermă a Ankarei de a elimina milițiile kurde ale YPG de pe o fâșie de pământ de 432 de lățime și 30 de km adâncime pe teritoriul sirian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *