Internațional

Un deputat german compară trimiterea de tancuri Ucrainei cu invadarea URSS în al Doilea Război Mondial: „Să vă amintiți de asta” VIDEO

Un deputat german a comparat în parlamentul de la Berlin livrările de tancuri către Ucraina cu invadarea Uniunii Sovietice de către Germania Nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Comentariile făcute de deputatul Petr Bystron de la partidul AfD (Alternativă pentru Germania) vin în contextul discuțiilor ca Germania să livreze tancuri Leopard 2 forțelor armate ucrainene, după ce Polonia a anunțat deja că va face acest lucru și că va ignora un eventual drept de veto al Berlinului privind trimiterea tancurilor de fabricație germană Kievului, scrie Hotnews.ro.

„Dragă domnule președinte, dragi colegi, mai ales colegilor de la CDU/CSU (n.r. creștin democrații germani): Aceasta este o abordare interesantă pe care o propuneți aici. Tancuri germane împotriva Rusiei în Ucraina. Acesta este un lucru pe care până și bunicii voștri l-au încercat. Apropo, tot alături de acești [adepți] ai lui Melnik și Bandera”, a afirmat Bystron la pupitrul Bundestagului.

Andrii Melnik a fost un lider militar ucrainean în perioada interbelică și al Doilea Război Mondial, considerat un rival al controversatului Stepan Bandera.

„Și care a fost rezultatul? Suferințe de nedescris, zeci de milioane de morți de ambele părți. Iar la sfârșit, tancuri rusești aici în Berlin. Iar două dintre ele sunt aici în apropiere (n.r. expuse în parcul Tiergarten din Berlin). Iar voi ar trebui să treceți pe lângă ele în fiecare dimineață să vă amintiți de asta”, mai spune acesta, care este membru al parlamentului german din 2017.

Administratorii Nexta TV, canalul fondat de disidentul bielorus Roman Protasevici, notează de asemenea ironia faptului că Alexander Gauland, președintele de onoare al AfD, a declarat anterior că germanii „au tot dreptul de a fi mândri de realizările soldaților germani în ambele războaie mondiale”.

Ultimul sondaj arată că germanii se opun trimiterii unor tancuri Ucrainei
Doi membri ai AfD, un partid cunoscut pentru numeroasele sale poziții reacționare și pro-ruse, s-au numărat printre cei 19 europarlamentari care au votat joi împotriva înființării unui tribunal internațional care să judece crimele de război comise de Rusia în Ucraina.

Un raport redactat de serviciile de informații ale SUA anul trecut afirmă că Moscova a finanțat cu 300 de milioane de dolari diverse formațiuni politice din străinătate doar din 2014, fără a menționa explicit nume de partide sau politicieni.

Un sondaj de opinie publicat pe 25 decembrie arată că aproape jumătate dintre germani se opun trimiterii unor tancuri Leopard Ucrainei, doar o treime fiind în favoarea măsurii.

Acest sondaj a fost realizat însă ca alte state din NATO precum SUA, Franța, Finlanda și Polonia să anunțe noi pachete consistente de asistență militară pentru Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Atunci lasa-i pe rusi sa faca inapoi URSS-ul, ca sa vada aoii Germania cat va plati si tremura atunci cand va capata putere imperiul. PArca nu ar fi nemti si brusc nemtii ar gandi cu picioarele. Da neamtului mintea aia de pe urma !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *