Social

VIDEO. Un grup infracțional specializat în escrocherie și înșelăciune, destructurat de oamenii legii. Ce pedeapsă riscă aceștia

Un grup infracțional specializat în escrocherie și înșelăciune, format din șapte persoane, a fost destructurat de oamenii legii. Ulterior, bănuții au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Potrivit oamenilor legii, aceștia riscă închisoare de la 4 la 8 ani. 

Suspecții sunt cercetați penal pentru 15 cazuri de escrocherie și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi  produs un accident rutier, în urma căruia a avut de suferit o persoană.

Membrii grupării criminale, cetățeni străini cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau victimele, sub pretextul că apropiații lor ar fi  produs un accident rutier și solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere. 

„Sumele estorcate de la victime variau între 5 000 și 20 000 de euro”, precizează Poliția. 

Totodată, oamenii legii comunică că, la domiciliile și în automobilele suspecților, au fost efectuate percheziții, în rezultatul cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile, carduri bancare, bani și alte acte ce le demonstrează complicitatea la comiterea infracțiunii. 

În acest context, Poliția îndeamnă repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea informațiilor comunicate de persoane străine.

„Pentru a nu deveni ținta infractorilor, sesizați imediat cazurile la poliție, verificaţi dacă ruda este într-adevăr implicată în accident, apelând-o.  Polițiștii nu iau telefoanele celor implicaţi într-un accident rutier. Cereţi date despre instituția medicală și de poliţie unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo”, se arată în recomandările poliției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *