CSI / RusiaRăzboi

VIDEO. Un recrut rus prezintă „darurile din suflet” primite de la autoritățile Rusiei pentru front: Covrigi expirați, haine de vară și o saltea de yoga

Un recrut rus s-a filmat prezentând cadourile primite de la guvernatorul regiunii în care a fost încorporat, printre acestea numărându-se covrigi expirați, o saltea de yoga și articole de îmbrăcăminte nepotrivite pentru iarnă.

După o scurtă introducere în care se prezintă, recrutul rus prezintă așa zisul „ajutor umanitar primit de la o persoană foarte bună și ”extrem de respectată””, Tibulski Alexandr, guvernatorul regiunii Arhanghelsk din zona arctică a Rusiei: cizme de cauciuc „ca să nu înghețăm iarna”. „Nu vom îngheța deloc. Un rahat”, afirmă acesta ironic.

Apoi, el prezintă mai multe pungi cu covrigi, toate expirate. „Mulțumesc pentru pungă. O să mă șterg la fund cu ea”, afirmă recrutul rus.

Bărbatul prezintă apoi un izoprem pe care îl descrie drept „o saltea pentru yoga”:

„Vom face yoga, nu vom fi pe pământul rece în tranșee. Excelentă saltea, o recomand tuturor”.

Recruții ruși au primit îmbrăcăminte de vară pentru iarnă

Recrutul rus prezintă apoi ceea ce pare a fi un sac din bumbac, exprimându-și dezamăgirea că nu a primit unul militar:

„Ăsta e ca să ne putem spânzura acolo. Putem sări peste focuri în acestea. Mulțumim tovarășe guvernator”.

El arată apoi ciorapii și lenjeria primită, explicând că acestea nu sunt tocmai potrivite pentru condițiile de pe front.

„Și cel mai important lucru, un sac de dormit. Dacă era lumina mai puternică ați fi putut vedea prin el. Ei ne trimit [pe front] iarna. Mulțumim foarte mult tovarășe guvernator”, conchide recrutul din Arhanghelsk.

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe 28 octombrie că procesul de mobilizare decretat de Vladimir Putin în luna septembrie s-a încheiat, însă, Kremlinul afirmând ulterior că nu va emite un decret oficial care să formalizeze acest lucru.

„Nu este nevoie de un decret”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

„Departamentul juridic al Administrației Prezidențiale a ajuns la concluzia … că mobilizarea parțială a fost finalizată. Telegramele relevante au fost trimise de Ministerul Apărării către birourile de înrolare militară pentru a pune capăt expedierii documentelor de recrutare”, a justificat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *