Actualitate

VIDEO/ Un șofer din Călărași, depistat în stare de ebrietate la volan! Ce riscă bărbatul

Primul caz a avut loc în aproprierea satului Rassvet din raionul Călăraşi. Șoferul de 41 de ani, se afla în stare de ebrietate și avea ca pasageri, soția și copilul lor minor, transmite realitatea.md.

„Conducătorul auto a fost testat cu apăratul Drager, iar rezultatul a arătat o concentrație de alcool de 0,22 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Inspectorii au înlăturat bărbatul de la volanul mașinii și l-au documentat pentru conducerea vehiculului de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege”.

De menționat că, legislația prevede amendă de până la 25.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la 1 an. Un alt caz a avut loc pe traseul Chișinău – Bălți în apropierea satului Bravicea.

„Inspectorii de patrulare au somat conducătorul unei motociclete să oprească. Aceasta era condusă de către un bărbat de 25 de ani domiciliat în localitatea Bahu, raionul Călărași și era în stare de ebrietate. Fiindu-i propus să treacă testarea alcoolscopică acest a acceptat, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,21 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”.

În această situație, legislația prevede pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe, sancțiune cu muncă neremunerată în folosul comunității până la 240 de ore cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Conform statisticilor, pe parcursul anul 2021, din cauza șoferilor care se aflau în stare de ebrietate la volan, au fost comise 125 de accidente rutiere, soldate cu 19 persoane decedate și 131 traumatizate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *