InternaționalUcraina

VIDEO. Un vas de croazieră cu turiști ruși a vizitat Georgia. A fost întâmpinat cu imnul Ucrainei și huiduieli

Vasul de croazieră Astoria Grande, care transporta turiști ruși, a părăsit portul georgian Batumi în sunetul imnurilor Ucrainei și Georgiei și în scandările și fluierăturile protestatarilor, transmite BBC și G4media.

Vasul de linie, care a plecat de la Soci în urmă cu cinci zile, a ajuns în portul Batumi via Turcia în dimineața zilei de 27 iulie. Pasagerii au avut la dispoziție o zi pentru a vizita Batumi.

Menționăm că acțiunea de protest a început în portul Batumi la sfârșitul după-amiezii, când pasagerii se întorceau la pachebot.

Demonstranții au protestat împotriva invaziei rusești în Ucraina și s-au arătat nemulțumiți de răspunsurile unor pasageri ruși la întrebările jurnaliștilor georgieni.

Înainte de aceasta, canalele de televiziune georgiene de opoziție au realizat mai multe interviuri cu pasagerii care au sosit pe pachebot.

Una dintre turiste a declarat că se afla în Abhazia, o regiune separatistă din Georgia pe care Tbilisi o consideră ocupată de Rusia. Potrivit acesteia, Rusia a eliberat Abhazia de Georgia.

Un alt turist și-a exprimat opinia că „Noi suntem Uniunea Sovietică. Suntem o singură țară”.

„Astăzi suntem în 2023 și știm ce au făcut în 2008”, a strigat un protestatar prin intermediul unui difuzor. „Ceea ce ne-au făcut nouă de două ori, fac și astăzi în Ucraina. Și astăzi eroii georgieni luptă și mor în Ucraina! Iar ei vin aici, se relaxează și spun că noi suntem ocupanți!”

Agenția de Transport Maritim din Georgia a declarat anterior că pachebotul este operat de compania turcească Miray Cruises International, că navighează sub pavilionul Palau și că sosirea sa este de natură comercială.

Potrivit agenției, armatorul este înregistrat în Seychelles sub numele Goodwin Shipping Limited și nu se află sub incidența unor sancțiuni internaționale.

Potrivit postului de televiziune de stat rus Rossiya, care a pregătit un reportaj despre prima croazieră Astoria Grande cu escală la Batumi, la bordul pachebotului se află 850 de pasageri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *