ActualitateExterne

Vin Diesel, în mijlocul unui proces de agresiune sexuală deschis de o fostă asistentă

Starul din franciza ”Fast & Furious” Vin Diesel a fost acuzat de agresiune sexuală şi crearea unui mediu de lucru ostil, într-un proces deschis de o fostă asistentă a sa, relatează CNN.

Acţiunea civilă, deschisă joi la Curtea Superioară din Los Angeles şi obţinută de CNN, are la bază un incident din 2010, în care fosta asistentă a lui Diesel, Asta Jonasson, susţine că acesta a forţat-o, într-o cameră de hotel din Atlanta, şi s-a masturbat în faţa ei, potrivit news.ro.

În plângere se arată că Diesel a ignorat ”declaraţiile clare de non-consimţământ” ale lui Jonasson şi după ce ea ”a ţipat şi a fugit spre baia apropiată”, el ”a imobilizat-o la perete cu corpul său”.

”Vin Diesel neagă categoric aceste afirmaţii, în totalitatea lor”, a arătat, vineri, Bryan Freedman, un avocat al lui Diesel, într-o declaraţie pentru  CNN.

”Aceasta este prima dată când aude despre această plângere veche de 13 ani şi făcute de o angajată de nouă zile, potrivit rapoartelor”, a adăugat el.

 

Jonasson îl dă în judecată pe Diesel, împreună cu compania sa One Race Productions, şi cu sora lui Diesel, Samantha Vincent, pentru agresiune sexuală, crearea unui mediu de lucru ostil, supraveghere neglijentă şi concediere abuzivă, între altele.

Jonasson susţine că Samantha Vincent, preşedintele de la acea vreme al companiei lui Diesel One Race, a sunat-o ”la doar câteva ore” de la presupusa agresiune şi ”a concediat-o”.

Ea cere o pedeapsă civilă de 10.000 de dolari pentru fiecare acuzaţie, plus daune punitive nespecificate, potrivit plângerii.

”Nimeni nu este prea faimos sau prea puternic ca să se sustragă justiţiei”, a declarat Claire-Lise Kutlay de la Greenberg Gross LLP, avocata lui Jonasson.

”Sperăm că decizia ei curajoasă de a ieşi în faţă ajută la crearea unor schimbări de durată şi le dă putere altor supravieţuitori”, a adăugat ea.

Diesel a apărut în peste 60 de filme pentru tv şi cinema. El este şi unul dintre producătorii filmelor din franciza de succes ”Fast & Furious”. El are în lucru câteva proiecte, între care ”Fast X: Part 2.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *