ActualitateExterne

„Voi fi bun, ca să vin la tine în Rai. Nu te voi uita niciodată”. Scrisoare cutremurătoare a unui băiețel de 9 ani pentru mama sa omorâtă de ruși

„Mamă, această scrisoare este un cadou pentru tine”. Astfel își începe mesajul Anatolie pentru mama moartă, împușcată de ruși. Tânăra încerca să-și salveze băiatul de 9 ani din război, fugind cu mașina din Hostomel, la câțiva kilometri nord de Kiev, însă speranța Galinei de a avea o viață mai bună a fost curmată de un atac al rușilor. 

Trupele ruse au deschis focul asupra mașinii lor, ucigând-o pe femeie.

Anatolie sau Tolia cum îi spuneau apropiații, a fost salvat de alți oameni care fugeau de bombardamente și dus la adăpost, într-un subsol. Aflat în siguranță, micuțul ucrainean a început să-și noteze gândurile pentru ființa cea mai dragă, mama pe care nu o va mai putea îmbrățișa niciodată, scrie publicația italiană Il Mattino.

Scrisoarea băiețelului, dar și detaliile tragediei au fost făcute publice pe rețelele de socializare de prezentatoarea TV ucraineană Katea Osadciaia. 

„Sufăr atât de mult… Copii, nu meritați această groază… Nu există putere să poţi supraviețui durerii unui copil”, este mesajul postat de vedeta ucraieană.