Internațional

Volodimir Zelenski și poporul ucrainean – decernat cu Premiul Saharov al PE

Parlamentul European (PE) l-a decernat cu Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, pe poporul ucrainean și președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite, miercuri, Reuters.

„Premiul revine curajosului popor ucrainean, reprezentat de președintele țării, lideri aleși și societatea civilă”, potrivit PE.

În timpul unui discurs susținut online la ceremonia de decernare de la Strasbourg, liderul de la Kiev a amintit crimele comise de Rusia la Mariupol și a făcut apel la cinstirea memoriei tuturor celor care au murit.

„Poate că numai după încheierea acestui război, când ne vom elibera tot pământul și vom găsi toate mormintele victimelor terorii ruse, vom putea spune câte vieți a luat această tiranie”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

De asemenea, el a cerut lumii să acționeze și să-i aducă în fața justiției pe toți cei care au declanșat războiul. Potrivit președintelui, cea mai eficientă apărare a libertății și a drepturilor omului este nepermiterea reapariției agresiunii, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *