Actualitate

Vreme extremă în Spania: țara se luptă cu incendii de vegetație din cauza caniculei

Spania se luptă cu incendiile de vegetație, în timp ce țara este cuprinsă de caniculă, anunță Reuters.

Pompierii s-au luptat sâmbătă pentru a ține sub control incendiile de vegetație din Spania, iar oamenii au căutat să se răcorească folosind ventilatoare, stând la umbră și consumând multă apă. Spania se confruntă cu un val de căldură neobișnuit pentru luna iunie care a dus temperaturile aproape de maxime record.

Spania se îndreptă spre cele mai ridicate temperaturi de început de vară din ultimele decenii, cu prognoze între 40-42 de grade Celsius în Zaragoza, în nord-est, și în zone din Navarra și La Rioja, în nordul Spaniei, potrivit agenției meteorologice naționale AEMET.

Multe zone din Europa de Vest au fost sufocate în ultimele zile de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru acest sezon, agravând temerile legate de schimbările climatice.

Canicula a favorizat producerea de incendii în mai multe zone, Zamora, în apropiere de granița cu Portugalia, fiind printre cele mai afectate.

Aproape 20.000 de hectare de teren au ars în lanțul muntos Sierra de la Culebra, iar incendiul era „încă activ”, a precizat pe Twitter guvernul regional din Castilia și Leon, unde se află Zamora.

Sâmbătă după-amiază, un oficial a declarat că 11 sate au fost evacuate și că aproximativ 500 de pompieri lucrează pentru a stinge flăcările. Nu au fost raportate decese sau răniți, informează Mediafax.

Pompierii din Catalonia, care încercau să țină sub control un incendiu în Baldomar, au declarat că se așteaptă ca ziua de sâmbătă să fie „complicată” din cauza „temperaturilor foarte ridicate și a vântului puternic dinspre sud”.

Flăcările au făcut ravagii și în estul Spaniei, la periferia satului Caudiel, în Castellon.

Pompierii, purtând măști, ochelari de protecție și căști, s-au luptat să țină flăcările sub control. Ei au ajutat la evacuarea locuitorilor și a animalelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *