Sănătate

Zece alimente care întăresc sistemul imunitar

Hidratant si racoritor, pepenele contine si un antioxidant puternic, glutation, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, astfel încât sa poata lupta împotriva infectiilor. Nivelurile ridicate de glutation in sange sunt asociate cu longevitatea.

Grapefruit
Grapefruitul are o cantitate mare de vitamina C. In plus, contine flavonoide – compusi chimici naturali care s-au dovedit a creste capacitatea de activare a sistemului imunitar. Daca nu va place grapefruitul, consumati portocale sau mandarine.

Migdale
Un pumn de migdale poate reduce din efectele stresului asupra sistemului imunitar. Un sfert de ceasca contine 50% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E, care ajuta la stimularea sistemului imunitar. Contin si riboflavina si niacina si vitamina B care reduc efectele stresului.

Varza
Este o alta sursa de intarire a imunitatii. Este usor de gasit si este ieftina. Încercati sa adaugati varza de orice soi (alba, rosie) la supe si tocane pentru un plus de antioxidanti si pentru cresterea valorii nutritive a mesei.

Stridii
Stridiile contin zinc, iar nivelurile scazute de zinc au fost asociate cu infertilitatea masculina. Zincul pare sa aiba un efect antiviral, desi cercetatorii nu pot explica de ce. Totusi, ei stiu ca este important in sistemul imunitar, inclusiv la vindecarea ranilor.

Iaurt degresat
Un pahar pe zi poate reduce riscul de a raci. Unii cercetatori cred ca poate stimula sistemul imunitar pentru a lupta impotriva bolilor. De asemenea, contine vitamina D. Studii recente au descoperit o legatura intre nivelurile scazute de vitamina D si un risc crescut de raceala si gripa.

Spanac
Cunoscut ca un “super-aliment”, spanacul este bogat în substante nutritive. Are acid folic, care ajuta organismul sa produca celule noi, fibre si antioxidanti, cum ar fi vitamina C. Consumati spanac crud sau fiert putin pentru a obtine cele mai multe beneficii.

Usturoi
Usturoiul ofera mai multi antioxidanti, care lupta impotriva invadatorilor sistemului imunitar, cum ar fi H. pylori, bacteriile asociate cu unele ulcere si cancerul de stomac. Sfat: se toaca si se lasa sa stea 15 la 20 de minute înainte de a fi adaugat la gatit pentru a activa enzimele imunostimulatoare.

Cartofi dulci
La fel ca morcovii, cartofii dulci au antioxidant beta-caroten si vitamina A, care este legata de încetinirea procesului de îmbatrânire si poate reduce riscul unor forme de cancer.
Broccoli
In urma unei cercetari s-a descoperit ca in broccoli exista o substanta chimica care ajuta la stimularea sistemului imunitar la soareci. În plus, este plin de nutrienti care protejeaza organismul. Are vitamina A, vitamina C si glutation.

Sursa: medlive.hotnews.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *