Actualitate

Zinaida Hangan, directoarea Liceului teoretic Gaudeamus

Zinaida Hangan s-a nascut la 22 noiembrie 1959 in s. Ciolpeni, r-l Criuleni. Dupa absolvirea Facultatii de Limbi Straine a USM, a ramas fidela meseriei si a mers la scoala, ca sa predea limba lui Voltaire… De 20 de ani incoace, isi desfasoara activitatea la Liceul teoretic „Gaudeamus” din Chisinau, fiind profesoara de limba franceza, grad didactic superior. Timp de 19 ani, a fost director adjunct pentru problemele instructiv-educative, iar in 2008 a devenit directoarea acestei prestigioase institutii de invatamant.

De-a lungul anilor, Zinaida Hangan a fost o promotoare ferventa a limbii franceze: a initiat si a condus cercul tanarului francofon, fiind si coordonatoare de program in cadrul colocviului national francofon „Tinerii pentru un viitor francofon”; a fost formatoare la numeroase seminare instructive pentru profesori, directori adjuncti, directori, la PRO Didactica, la Alianta Franceza, in cadrul mai multor programe de modernizare si asigurare a unei educatii de calitate in invatamantul din RM; membra a juriului la concursul municipal „Pedagogul Anului”; presedinta a Comisiei nationale la atestarea cadrelor didactice la disciplina limbi straine s.a. De asemenea, Zinaida Hangan a realizat un sir de demersuri menite sa eficientizeze procesul educational, punand accent pe interactivitate si motivarea elevului.

Recent, Zinaida Hangan a implinit 50 de ani. Cu acest prilej, TIMPUL ii doreste multa sanatate, multe realizari si bucurii de la elevii Liceului „Gaudeamus”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *