Internațional

„Zumzet puternic și apoi – o explozie puternică” / În Ucraina, conducta de gaz prin care gazul din Federația Rusă merge în Europa a fost depresurizată

„A existat o puternică degajare de gaz în mediu. Președintele consiliului satului Alexander Kirizliev a plecat la fața locului ”, a fost raportat.

Consiliul satului susține că, împreună cu reprezentanții serviciilor de urgență, au reușit să ia situația sub control. „A fost instalat un „dop” iar scurgerea ee gaz a fost oprită. Vă rugăm să rămâneți calmi, să nu vă panicați, dacă este necesar, să urmați cu strictețe instrucțiunile reprezentanților serviciilor de urgență din Ucraina ", a spus consiliul satului.

Ceea ce a cauzat urgența, precum și amploarea scurgerii, nu sunt specificate. Electricitatea este întreruptă în așezările din apropiere.

Presa ucraineană, care citează martori oculari, relatează că s-a auzit un „zumzet puternic și apoi o explozie puternică”.

Fostul ministru al infrastructurii Ucrainei, Volodymyr Omelyan, a mai scris pe Facebook că, în districtul Vasylkivskyi din regiunea Kiev, „mai ales în zona satelor Ivankovichi, Khotov, Chabany, de la ora 00.20 există un zgomot foarte puternic de joasă frecvență, care amintește de sunetul arderii gazelor în volume mari sau de funcționarea unui megapower diesel generator ". Cu toate acestea, conform datelor sale, flacăra nu este vizibilă.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *