Actualitate

La Bălţi a fost lansat un program moldo-polon pentru dezvoltarea Regiunii de Nord

În urma realizării proiectului moldo-polon vor fi elaborate programe de dezvoltare pentru trei microregiuni din zona de nord a ţării. Totodată, mai mulţi specialiști ai ADR Nord şi din administraţia publică locală își vor îmbunătăți cunoștințele în domeniul implementării politicii de dezvoltare regională.

“Cu ajutorul partenerilor polonezi în R. Moldova au fost implementate trei proiecte, iar acum l-am lansat pe cel de-al patrulea. Vizitele de studiu efectuate în Polonia, precum şi asistenţa experţilor polonezi în ţara noastră au făcut posibilă stabilirea unor relații de colaborare necesare pentru realizarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord”, a menționat Valerian Bînzaru, șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Evenimentul de lansare a proiectului, la care au participat reprezentanţi ai autorităților locale din R. Moldova și Polonia, a fost urmat de o sesiune de instruire în domeniul elaborării și managementului proiectelor. De asemenea, au fost prezentate informații despre implementarea programelor din fondurile Uniunii Europene, ţinînd cont de experiența Poloniei în domeniul atragerii investițiilor.

Programul „Managementul proiectului – instrument al dezvoltării locale şi regionale. Experienţa Regiunii Wielkopolska pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, R. Moldova” este susţinut de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *