Ultima oră

Oficial român: Exporturile de gaze în R. Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni vor demara ÎN ACEASTĂ LUNĂ

România şi Republica Moldova lucrează la construcţia unei conducte de gaze între cele două ţări, pe ruta Iaşi şi Ungheni, având ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale.

Havrileţ a afirmat într-o conferinţă că exportul va putea fi făcut de orice furnizor şi a apreciat că preţul de vânzare va fi cel de pe piaţa concurenţială din România.

Lucrările la gazoduct, cu o lungime de 43 kilometri, au fost derulate în mai puţin un an. Circa o treime din costurile conductei, adică 7 milioane de euro, a fost suportată din fonduri europene.

Prima etapă a proiectului va fi finalizată până în 15 august 2014, iar etapa a doua vizează prelungirea conductei până la Chişinău, într-un interval de doi-trei ani. În prima etapă, conducta va avea o capacitate de 14.000 – 15.000 metri cubi pe oră.

La rândul său, Tudor Copaci, viceministru al Economiei din Republica Moldova, a precizat că într-o primă fază volumul gazelor naturale importate din România va reprezenta între 5 şi 10% din nevoile Republicii Moldova, titrează abcnews.md.

România exportă deja gaze prin conducta Arad-Szeged (Ungaria), dar cantităţile livrate sunt mici.

sursa: mediafax.ro, abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *