Politică

PLDM, PDM şi PL au început deja discuţiile privind crearea viitoarei coaliţii

Liderii PLDM şi PD au afirmă că alegerile parlamentare de ieri, 1 decembrie au reconfirmat alegerea pro-europeană a cetăţenilor Republicii Moldova.

Filat a declarat că partidele pro-europene au acumulat o nouă majoritate, în pofida provocărilor interne şi externe la care au fost supuse, în ultimele luni, Republica Moldova şi actuala coaliţie pro-europeană. El a precizat că partidele pro-europene obţin a treia victorie la rând la alegerile parlamentare şi a dat asigurări că PLDM va opta în continuare pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Eurpeană. El a dat asigurări că PLDM va face coaliţie doar cu PDM şi cu PL.

Potrivit liderului PDM, Marian Lupu, rezultatul alegerilor parlamentare de ieri este unul favorabil opţiunii pro-europene a Republicii Moldova. Politicianul a prezentat şi rezultatele numărării paralele a voturilor efectuate de PD, care confirmă victoria partidelor pro-europene la aceste alegeri. Bilanţul cel mai important al alegerilor este că Republica Moldova a ales să continue drumul său european, iar alegătorii au reconfirmat susţinerea pentru partidele pro-europene. Marian Lupu a declarat că PD va opta pentru crearea unei noi coaliţii pro-europene.

Menționăm că, după procesarea a 89.19 % din procesele verbale, rezultatele arată astfel:
PSRM – 21.34%
PLDM – 19.46%
PCRM – 17.95%
PD -15.78%
PL – 9.36%

Procentajul preliminar obţinut poate determina şi numărul de mandate pe care le pot avea formaţiunile:

PSRM – 25 de mandate
PLDM – 24 de mandate
PCRM – 21 de mandate
PD – 19 mandate
PL – 12 mandate

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *