UE / Nato

R. Moldova, fără preşedinte, dar “pe placul” UE

“R. Moldova rămâne a fi un partener de încredere pentru UE, iar ceea ce se întâmplă în ţară are loc într-un cadru legal, constituţional. Chiar şi în lipsa unui preşedinte, am reuşit să avansăm cu mai multe reforme", acesta este mesajul oficialilor UE pe care l-a transmis ministrul Iurie Leancă la întoarcerea de la Bruxelles.

În cadrul reuniunii Grupului Acţiunea Europeană pentru Republica Moldova, Iurie Leancă a informat oficialii europeni privind mersul reformelor interne în vederea pregătirilor pentru lansarea negocierilor asupra Acordului de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) şi trecerea la etapa a doua de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea vizelor.

Programul vizitei la Bruxelles a ministrului Leancă a inclus şi o întrevedere cu Cecilia Malmstrom, Comisar pentru afaceri interne. Iurie Leancă a transmis oficial cel de-al doilea raport de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea vizelor, elaborat de autorităţile R. Moldova.

“Sunt convins că la începutul anului 2012, Comisa Europeană va prezenta un raport care va permite începerea celei de-a doua etape, care sper că va fi şi ultima, şi va permite declanşarea regimului liber de vize”, s-a arătat convins Iurie Leancă.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a participat la 14 noiembrie la cea de-a 5-a reuniune a Grupului Acţiunea Europeană pentru Republica Moldova. Evenimentul s-a desfăşurat la Bruxelles, pe marginea Consiliului Afaceri Externe al UE, la iniţiativa comună a României şi Franţei. La reuniune au fost prezenţi miniştri de externe, înalţi oficiali ai statelor membre UE şi Comisarul pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *