ActualitateExterne

Sancțiunile SUA lovesc în plin Rusia

Bursa din Moscova a anunțat încetarea tranzacționării cu dolari și euro din cauza introducerii de noi sancțiuni de către Trezoreria SUA. Tranzacționarea va fi oprită din 13 iunie, potrivit site-ului Bursei din Moscova, notează SEVER REALII potrivit Rador Radio România.

Tranzacționarea instrumentelor financiare, a acțiunilor, a metalelor prețioase cu decontare în aceste valute va fi sistată. Banca Centrală a Rusiei a declarat că tranzacțiile cu dolari și euro vor continua să fie efectuate pe piața over-the-counter. Pentru a determina cursul de schimb oficial al dolarului și euro, Autoritatea de reglementare din Rusia va folosi rapoarte bancare și informații care provin de la platformele digitale de tranzacționare la bursă.

Pe 12 iunie, Bursa din Moscova, Centrul Național de Compensare și Depozitarul Național al Decontărilor au fost incluse pe lista instituţiilor vizate de sancțiunile impuse de Trezoreriei SUA, introduse din cauza invaziei ruse în Ucraina. Trezoreria SUA a anunţat printr-o declarație că noile sancțiuni vizează ‘arhitectura sistemului financiar al Rusiei’, care a fost reorientată spre promovarea investițiilor în industria de apărare. Restricțiile vor limita convertibilitatea rublei, vor crește costul retragerii monedei din Rusia și vor complica vânzarea de monedă la un curs favorabil pentru exportatorii ruși, a declarat pentru The Bell reprezentantul CEPA Alexander Kolyandr. În total, peste 300 de persoane și instituţii din Rusia și din alte țări ale lumii sunt vizate de sancțiunile Ministerului american de Finanțe.

Departamentul de Stat al SUA a impus sancțiuni împotriva a peste o sută de entități juridice și persoane fizice din Rusia implicate în dezvoltarea potențialului de export al Rusiei, a anunțat departamentul într-un comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *