Un lanț de fast food din Moldova s-a extins și la București cu o strategie curajoasă

Primul restaurant Star Kebab s-a deschis la Chișinău pe 15 noiembrie 2011. Fondatorul și directorul lanțului, Ștefan Chiricuță, a studiat piața restaurantelor fast food, a lucrat în tinerețe într-unul și a fost primul care a făcut lucrul acesta la un nivel mare în Republica Moldova. Dacă la noi, „cu de toate“ e o expresie care a intrat deja în limbajul obișnuit, în Republica Moldova lupta cu plăcintele și șașlâcul a fost una dificilă. Cu toate acestea, astăzi Star Kebab are două restaurante proprii și șase în franciză în Moldova, dar și unul în Krasnoiarsk, Rusia. Noi am vorbit cu Cristina Sosoi, specialistul marketing al rețelei, la câteva zile după inaugurarea din București.
Star Kebab s-a deschis pe 17 august, cu două zile promoționale în care au fost invitați oamenii să deguste un kebab gândit în Republica Moldova. De altfel, toți angajații Star Kebab sunt aduși din Chișinău, pentru a putea replica modelul de acolo.
BUCUREȘTI, PLAN DIN 2013
Capitala României a fost în planurile de extindere Star Kebab încă din 2013, dar a durat până au găsit spațiul potrivit și contractorii. De asemenea, au trebuit să treacă prin birocrația românească, diferită de altă birocrație, cea din Moldova, până să primească toate aprobările. Sediul din rondul de la Piața Obor din București a început să vadă lumina zilei încă din primăvară, dar abia acum au reușit să deschidă.
„E o piață competitivă, dar e loc pentru toată lumea“, spune Cristina Sosoi. Adevărat. România are Dristor Kebab, are Genin, are Calif pentru cei care vor ceva mai mult decât o simplă shaorma. Star Kebab intră pe o piață complicată. În meniul lor nu găsești shaorma, ci doar kebab, iar acesta se prepară cu ingrediente făcute în laboratorul propriu și în două lipii.
Continuare pe start-up.ro