(Blog) Se vrea capul lui Moțoc?… UPS…Al lui Marinuță?

Pe cei curioși și pe cei de la tribună vreau să îi informez că organele competente au reacționat promt. În curînd persoanele responsabile de finanțele publice din Ministerul Apărării vor pune la dispoziție toate documentele ce justifică legalitatea acestor cheltuieli. Interesant ce va aduce ziua de mine. Nu mă tem, fiindcă nu am pentru ce, insă sunt curios…
Nu sunt ziarist, însă cred că presa liberă, pentru care am luptat și eu în 2009 și după, dacă într-adevăr e liberă, trebuie să ne ”pieptene” pe noi, politicienii și instituțiile pe care le conducem, dar numai având o abordare corectă. În cazurile ce le-am prezentat cred că cei ce au folosit microfonul ar fi făcut bine să prezinte și detaliile necesare pentru a înțelege corect cifrele: eficiența deplasărilor militarilor, inclusiv a Ministrului Apărării peste hotare (ne-am întors din SUA cu 1,6 milioane dolari pentru dotarea poligonului de la Bulboaca , China – un milion de euro ajutor nerambursabil); cîte din cheltuielile pentru biletele de avion au fost rambursate de către diverse organizații internaționale ș.a. Poate că ar fi fost bine de făcut o comparație cu cheltuielile altor instituții de stat?
Cât priveşte studiile, adevărat, vara trecută am urmat la Harvard un curs intensiv în domeniul securității naționale și internaționale. Sunt recunoscător conducerii de vîrf a țării că a acceptat propunerea Ministerului Apărării de a da curs invitației la acest curs prestigios și a-l finanța, iar eu am avut posibilitatea, în calitate de Ministru al Apărării, să-l frecventez. Invitația a fost o oportunitate ca MINISTRUL APĂRĂRII al Republicii Moldova să se pregătească acolo unde se pregătesc liderii importanţi şi relevanţi din întreaga lume, să cunoască lideri de nivel național și internațional din alte state. A fost mai puţin important că ministru la acel moment era Marinuţa și anume el a mers la aceste studii. Putea fi oricine altcineva care acordă atenție necesității de a folosi experiența mondială din domeniul apărării și securității internaționale și a o implementa la noi în țară.
Cele mai bune investiții sunt în studiile de calitate. Mereu așa a fost și așa va fi. Aceste investiții nu se devalorizează în timp, nu dau faliment și cu atît mai puţin nu aduc prejudicii. Totodată, trebuie să înțelegem că studiile de calitate costă, dar și eficiența e cu mult mai mare. Important e ca noi în toate domeniile și la toate nivelele să avem oameni instruiți în conformitate cu cele mai înalte standarde ale timpului. Doar așa vom reuși să ne schimbam. Personal mereu am studiat și am trimis militarii și angajații civili ai armatei la studii, am optat pentru deschiderea unor noi oportunități de perfecționare atît în cadrul instituției pe care o conduc (cursuri de perfectionare, studii de masterat, studii de limbi străine și de română) cît și în afara ei. Așa am făcut şi așa voi face în continuare.
Am să fac și eu ca Lorena Bogza, doar că voi schimba nițel afirmațiile (sper să nu se supere): ”Gata, m-a răzbit! Stimați ZIARIȘTI… dacă nu vă pasă de numele vostru, atunci ar trebui să vă pese de imaginea presei. Şi mi-e scîrbă de ceea ce vad”.
VIVAT PRESA LIBERA.
Sursa: Vitalie.Marinuta.md