Proiecte strategice, reforme europene, teme ale întâlnirii președintelui interimar al Senatului României cu Maia Sandu și Dorin Recean. Tema reunificării celor două state românești pe când pe agenda discuțiilor?

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, s-a întâlnit cu președintele interimar al Senatului României, Mircea Abrudean, aflat marți, 25 martie, în vizită la Chișinău.
Printre subiectele abordate s-au numărat interconectarea rețelelor electrice, fluidizarea traficului transfrontalier, dezvoltarea infrastructurii prin construcția a patru poduri rutiere peste Prut și a podului Ungheni-Ungheni. Totodată, oficialii au discutat despre asigurarea securității cibernetice, intensificarea schimburilor comercial-economice și atragerea de noi investiții.
Președinta Maia Sandu a avut, la rândul său, o întrevedere cu Mircea Abrudean, reiterând importanța sprijinului României pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Discuțiile au vizat gestionarea provocărilor regionale, modernizarea infrastructurii și criza energetică, aspecte esențiale pentru stabilitatea și dezvoltarea Rep. Moldova.
Aceste întâlniri au susținut în continuare angajamentul reciproc pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două state românești.
Toat bune și frumoase! Totuși, este de remarcat că, deși discuțiile au avut loc exact în preajma unei date istorice cruciale pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului (107 ani de la unirea Basarabiei cu Țara), obiectivul cel mai important – reunificarea Republicii Moldova cu România – a fost ignorat cu bună știință de către interlocutori. Deși proiectele europene și reformele sunt esențiale, trebuie să fim realiști și să admitem că reunirea celor două state românești rămâne cheia reală a unei integrări definitive și naturale a Republicii Moldova în spațiul european. Aceasta ar trebui să fie, fără echivoc, prioritatea fundamentală a politicii celor două state românești.
Ce are Senatul cu Guvernul. ? Totul e o varza turistico-propagandistică. Nu e treaba Senatului României ce planuri de colaborare cu RM. Nu mai amintesc ca e vorba de un interimar acest Abrudean. Încă o reuniune a „progresistilor” soroșiști.
Cât despre „unire” nu poate fi vorba atâta timp cât indicațiile sunt să fie ciopârțită România în mai multe republici ca să fie mai ușor de controlat și jefuit.
În afară de faptul că tipăresc bani aceste conduceri „liberale” nu au ca scop decât neocolonialismul ‘unional”.
.
Unde sunt unioniștii, ăia 35-40%, de apar în toate sondajele din RM? Cine îi reprezintă, ce personalități sau oameni simpli conduc această mișcare? Răspuns corect: NU există decât inițiativa privată a unuia sau a altuia, nimic coagulat, nimic care să arate că există măcar acei 35%. Maldavanul ar vrea „di tăti”, dar nu vrea să se implice deloc. Și așa apar „paliticienii”, niște curve ce se grupează în niște mafii ce își zic partide și chipurile vor să facă și să dreagă. Sanchi, uitați-vă la PAS: cerșetorie la nivel statal, canci reforme, pupat în cur tot ce e rusesc, de la biserică la televiziuni și declarativ „luptă” pentru UE. De celelalte „partide” parlamentare nici nu are rost să pomenim. Și admirați și vajnica prișidintă oaia sandu, o statalist-bolșevică ce are secera maldavenistă și ciocanul sovietic în suflet. Ce frumos rânjea ea la aberațiile neamțului despre minoritatea românească din statul multietnic RM. Când vezi asemenea specimene ce poți simți în afară de o scârbă infinită?
Drumul Basarabiei spre România este prin Uniunea Europeană. Dar unire în fapt va fi numai dacă vor voi basarabenii în mod liber, altfel pot sta în EU separat cât vor voi. Ori asta nu se poate face decât cu asigurarea normelor europene democratice, printre care sunt și cele unde minoritățile au drepturi de a se păstra ca minorități alături de majoritarii români. Deja, pentru încadrarea in UE, minoritatea rusă din Basarabia trebuie să aibă drept de a-și folosi limba rusă în deplină libertate, pentru a nu fi forțată să de românizeze în cadrul Basarabiei unite cu UE. Românii, respectând normele UE, nu procedează ca rușii, care, după preluarea prin arme a Basarabiei, au schimbat proporțiile între naționalități, forțând deplasări de populații, cu aducerea masivă în poziții dominante a rușilor și a celor care îi sprijineau pe ruși. Astfel se înțelege permisiunea postului în limba rusă, nicidecum în favoarea Federației Ruse, Rusie care vrea să cucerească locurile cu vorbire rusă și să-i pedepsească pe ceilalți la a le vorbi vorba și a le copia obiceiurile. UE vrea să respecte naționalitățile conlocuitoare, altele decât majoritarii. Se deschide astfel posibilitatea încadrării minorității ruse, ucrainene sau găgăuze cu drepturile lor de minorități, în Basarabia democratică, fără a fi nevoie de sprijinul interesat militar al Federației Ruse, care iar vrea să schimbe frontiere prin ura, nu să le desființeze prin mentalități de buna înțelegere.
Citez din preaplinul înțelepciunii lu’ matale, „înțelepciune” ce caracterizează in corpore metalitatea pobedist-cerșetorească a societății maldaivănești: „Dar unire in fapt va fi numai daca vor voi basarabenii in mod liber, altfel pot sta in EU separat cat vor voi. ”
Ce vreau eu să vă informez e că voi veți intra cu pobedistanul maldaivănist de unii singuri în UE la pulivară. Dar țineți coada pe sus, scărpinați-vă în cur, arătați voi că sunteți „statul ăla multietnnic” despre care gavarea oaia sandu cu Neamțul și o să primiți ceea ce demult meritați voi să primiți: o mare xue de la România să vă simțiți bine siguri, independenți, neutri și autosuficienți. Scârbă imensă uăi „independenților”.