Rețeta pe care trebuie să o încerci – Prăjitura care nu îngrașă

Rețeta pe care trebuie să o încerci – Prăjitura care nu îngrașă
Pentru a pregăti această prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 400 de grame de fulgi de ovăz
– fructe, în funcție de preferințe
– câteva banane foarte coapte
– un vârf de linguriță de sare
– 3 ouă
– puțină esență de vanilie sau alte arome, în funcție de preferințe
– 350 de ml de lapte
– 2 linguri de miere
– 2 linguri de unt
– puțină scorțișoară (o linguriță)
– un pliculeț de praf de copt
Pentru a pregăti prăjitura care nu îngrașă trebuie să procedezi astfel:
1. Amestecă praful de copt cu scorțișoara și fulgii de ovăz.
2. Topește untul într-un recipient separat. Peste el trebuie să adaugi bananele zdrobite, mierea, laptele, ouăle și esența de vanilie.
3. După aceea poți pune amestecul care conține unt și restul ingredientelor peste amestecul praparat anterior, din fulgii de ovăz și celelalte ingrediente.
4. Pune compoziția rezultată într-o tavă. Dacă este nevoie, pune în tavă hârtie de copt.
5. Peste compoziție poți pune fructele care îți plac. Taie-le în felii subțiri sau cubulețe, după cum dorești.
6. Pune tava la cuptor și las-o pentru 30 sau 35 de minute, până când prăjitura se rumenește.
7. Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor, se taie felii și se lasă cinci minute la răcit. Dacă dorești, o poți pune într-o pungă pe care să o ții bine închisă. Lasă prăjitura acolo pentru o jumătate de oră, după care o poți servi.
Poftă bună!