Moldova

1 iulie 2019 / Nicu Popescu a calificat războiul RUSO-MOLDOVENESC din 1992 drept război CIVIL / „Pacea” a fost semnată de Elțîn și Snegur

Declarația a fost făcută de Popescu în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său de la București Teodor Meleșcanu.

„Un alt subiect este federalizarea R. Moldova. Vreau să vă asigur că acest subiect nu este pe agenda guvernului R. Moldova. Guvernul de la Chișinău are drept scop să ușureze viața cetățenilor noștri, care în virtutea unui război civil din ’92, trăiesc în regiunea transnitreană. Vom încerca să simplificăm viața acestor cetățeni prin accesul la documente, prin acordarea de cetățenii, prin diplome. Deci nu se pune problema federalizării. Trebuie să fi foarte vigilenți cum evoluează discuțiile noastre atât cu partenrii externi cât și cu autoritățile din regiunea tranistreană”, a declarat Popescu.

Convenția cu privire la principiile reglementării pașnice a conflictului armat din zona nistreană a Republicii Moldova a fost semnat de Mircea Snegur (Republica Moldova) și Boris Elțîn (Federația Rusă).

Constantin Tănase: „Conflict transnistrean” sau Război de Independență?

(ARHIVELE NU ARD) RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ (1992) Tragedia de la Tighina

Războiul de pe Nistru. „Pentru ei, noi eram români, iar pentru noi, ei erau separatiști”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *