Actualitate

33% din moldoveni vor Unirea, în ciuda guvernării PSD+PNL de la București care este anti-unionistă

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc un referendum privind Unirea Republicii Moldova cu România, 33.5% din moldoveni ar vota „Pentru”, arată un sondaj realizat de compania iData.

Conform acestui sondaj, mai multe de o treime din basarabeni sunt unioniști, chiar dacă sondajul nu a inclus și moldovenii, cu cetățenie română care muncesc în Europa. În cazul unui referendum unde diaspora ar putea vota fără piedici, nu există dubii că va exista o majoritatea unionistă!

Evident că numărul lor ar fi putut fi cu mult mai mare dacă la guvernare în București nu s-ar afla niște cozi de topor.

Chiar recent, ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, despre care jurnaliștii români scriu că are expresivitatea unei conserve de porumb fiert, a declarat pentru BBC că.. el nu vrea Unirea R. Moldova cu România.

Amintim că regimul actual de la București este în relații „apropiate” de guvernarea de la Chișinău care este adepta teoriei staliniste că moldovenii ș românii sunt două națiuni diferite.

Recent, cu ocazia celebrării Unirii Basarabiei cu România, Ambasada României de la Chișinău a celebrat „cu mare fast” aceasată zi istorică…. într-un parc dintr-un sat de lângă Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *