Social

4500 de elevi vor primi calculatoare și vor fi instruiți GRATUIT

La fel, circa 300 de profesori vor utiliza tehnologiile informaţionale şi de comunicaţie în procesul de predare.

Acest lucru va fi posibil, după ce azi s-a dat start concursului de selectare a școlilor în care se va implementa proiectul pilot „Conectează-te! Tehnologii informaţionale pentru succes în învăţare”. Acesta a fost lansat de Ministerul Educaţiei.

Grupul țintă îl constituie elevii claselor a VII-a şi a X-a din şcolile din țară. Acești vor primi calculatoare, pe care le vor putea utiliza în programul de instruire. Mai mult, calculatoare vor primi și profesorii care urmează să instruiască acești elevi cum să folosească eficient și rațional.

Viceministrul Educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că printre criteriile de selectare a şcolilor se remarcă infrastructura locală necesară, instruirea cadrelor didactice în domeniul tehnologiilor informaționale, dar și disponibilitatea comunităţii şcolare de a utiliza zilnic calculatorul în procesul educaţional.

„În școlile unde va fi implementat proiectul pilot va fi un sistem de operare al clasei. Acesta va putea fi accesat de către profesori, elevi, dar și părinții. Aici elevii vor putea comunica cu profesorii, părinții vor putea adresa întrebări și vor putea fi la curent cu programul de studii al copilului. În acest sistem electronic va fi și un catalog pentru notarea elevilor online”, a menționat Inga Afanasieva, unul dintre partenerii acestui proiect.

Participanții la conferință au spus că nu doresc să înlocuiască procesul de instruire existent, dar vor să-l îmbunătățească.

După încheierea concursului de selectare a şcolilor, cadrele didactice din instituţiile beneficiare vor fi instruite în vederea aplicării în procesul de predare-învăţare a tehnologiilor informaţionale şi va fi asigurată infrastructura şcolară necesară pentru realizarea proiectului pilot.

Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până la 15 septembrie, iar din luna octombrie, elevii și profesorii ar putea să utilizeze calculatoarele în procesul de instruire.

TIMPUL.MD (D.G.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *