Social

60 de localități au rămas fără curent din cauza rafalelor

În localitatea Cupcui, raionul Leova, au fost deteriorate porţiuni din acoperişurile casei de cultură şi grădiniţei din localitate, dar şi a cinci case particulare. În satul Cazangic, Leova, a fost smulsă pelicula de pe sere particulare, de pe aproximativ 4000 m.p., iar din alte sere, a rămas îngheţat răsadul de tutun, pe o suprafaţă de 1500 m.p. Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze suma pagubelor materiale.

Pană de curent și blocaje

Vântul din noaptea zilei de sâmbătă a lăsat deconectate de la energia electrică 65 de localităţi din 18 raioane, cele mai multe fiind înregistrate în raionul Leova şi UTA Găgăuzia.

Totodată, vântul a prăbuşit un arbore în Bălţi, acesta deteriorând un balcon de la etajul cinci al unui bloc locativ. Mai mult, arborele a rupt şi cablurile de energie electrică, lăsând fără lumină patru blocuri locative. În teren au intervenit angajaţii Detaşamentului căutare-salvare nr. 2 şi o brigadă specializată SA „Red Nord”.

Poleiul a dus la deraparea de pe traseu a trei automobile din raioanele Ungheni şi Ocniţa. Salvatorii au efectuat lucrări de deblocare, făcând posibilă ieşirea autovehiculelor pe carosabil.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale aminteşte cetăţenilor să apeleze de urgenţă la telefonul 901, în cazul în care ajung în situaţii dificile.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *