Economie

7 greșeli care ne fac să cheltuim mult prea mulți bani pe mâncare

 Observăm de fiecare dată că nu putem să ne abținem din a cheltui bani pe unele alimente și lucruri de care poate nici măcar ni avem nevoie. Totuși, niciodată nu e întrebăm oare ce facem greșit astfel încât ajungem să cumpărăm atât de multe alimente. Doar ne lăsăm pradă impulsului și ne păcălim singuri spunând că poate chiar dacă nu avem nevoie acum de un anumit produs, poate îl vom folosi în viitorul apropiat, deși știm deja că asta probabil nu se va întâmpla.

Aceste lucruri aparent triviale sunt chiar cele care ne golesc buzunarele fără să ne dăm seama inițial. Pentru a ate ajuta, am creat mai jos o listă cu unele dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când te duci la cumpărături. Ba mai mult de atât, îți vom oferi și câteva sfaturi care te vor ajuta să fii mai organizat și să nu mai cheltui chiar atât de mulți banu pe alimentele de care nici măcar nu ai nevoie.

1. Cumperi alimentele în ordinea greșită
Deseori ne este foarte greu să ne limităm la un număr exact de alimente pe care le cumpărăm din supermarket, însă nu este nimic ireal în a începe să alegi mai multe produse care sunt benefice pentru sănătatea ta. Dacă pur și simplu nu te poți abține din a-ți umple coșul de cumpărături, atunci încearcă să începi să faci cumpărături din zona de legume: verdețurile și legumele vor ocupa mai mult spațiu, așa că nu va mai fi loc pentru produsele nesănătoase.

2. Nu știi prețurile produselor pe care le cumperi în mod regulat
Încearcă să memorezi sau chiar să notezi prețurile produselor pe care le cumperi în mod regulat. Acest lucru nu numai că te va ajuta să nu fii păcălit de reducerile false atunci când prețul rămâne de fapt același, dar eticheta spune că este o reduce masivă. Data viitoare când mergi la supermarket vei face mai puține cumpărături neplanificate și vei profita de reducerile reale pe care le vei întâlni.

3. Nu plănuiești în avans
Acest lucru nu se referă numai la lista de cumpărături pe care ar trebui să o faci, ci și la meniurile pe care ar trebui să le știi pentru săptămâna ce va urma, asta dacă te duci la cumpărături în weekend. Prin pregătirea meselor începând de luni până vineri, vei ști exact produsele de care ai nevoie și astfel, nu va mai trebui să faci cumpărături neplanificate care îți vor goli buzunarele.

4. Nu ești atent la greutatea produsului
Să spunem că există două pachete de unt cu o mărime similară pe raftul din supermarket, iar unul dintre ele este puțin mai ieftin decât celălalt. Nu te grăbi să îl achiziționezi pe cel care costă mai puțin! Pentru început, verifică greutatea ambelor produse deoarece este posibil ca pachetul ce este puțin mai scump să cântărească mai mult. Așa că în ceea ce privește raportul preț-greutate, are mai mult sens să cumperi produsul mai scump decât pe cel mai ieftin.

5. Nu încerci produse noi
Cei mai mulți dintre noi continuă să cumpere produse variate, dar care provin de la aceeași firmă deoarece ne este frică să încercăm ceva nou. Totuși, producătorii firmelor noi și mai puțin cunoscute deseori vând produse de calitate la un preț destul de redus. Să nu îți fie frică să experimentezi și să încerci o noutate; acest lucru nu numai că te va ajuta să economisești mai mulți bani, dar este posibil să descoperi și alte produse mult mai gustoase și mai sănătoase.

6. Nu ești atent la reduceri
Există numeroase aplicații pentru telefon în ziua de astăzi datorită evoluției tehnologiei care colectează și îți oferă informații cu privire la reducerile din magazinele care se află în apropierea ta. Aceste aplicații îți oferă oportunitatea de a compara prețurile aceluiași produs, dar care există în mai multe magazine, astfel știind care este cea mai bună ofertă pe care ai putea-o alege.

7. Eviți produsele ieftine
Numeroase produse precum cerealele, zahărul, sarea, condimentele și alimentele similare pot fi cumpărate la niște prețuri foarte rezonabile, asta dacă nu știai deja asta. De exemplu, zahărul obișnuit ambalat în pungă de plastic transparentă este la fel de bun precum cel ce are un ambalaj atrăgător. Încearcă mai multe variante și te vei putea hotărî care este cea mai bună pentru tine, indiferent de prețul mare sau mic al acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *